روند اعمال تحریم های اقتصادی علیه ایران و رفع این تحریم ها با توافق هسته ای ، عوامل و متغیرهای متعددی را عمل فعال ساخت. به طور مشخص ، صنعت نفت ایران ، یکی از دو هدف اصلی تحریم های اقتصادی قرار داشت و به طور طبیعی در فضای رفع تحریم ها نیز ، صنعت نفت پیشرو در این شرایط بود . در عین حال ، در هر دو مقطع ، یکی از متغیرهای موثر بر تحریم های اقتصادی و به طور خاص تحریم های نفتی، نقش آفرینی رسانه های گروهی بین المللی است. جریان رسانه ای غالب بین المللی در دوره تحریم ، نقش فعالی در موفقیت تحریم ها در اشکال مختلف داشت . در دوره پسا تحریم نیز ، عملکرد این رسانه ها در نحوه فضاسازی جهت اجرای مفاد توافق برجام به خصوص در قبال رفع تحریم صنعت نفت قابل بررسی است. در این راستا موضع سه رسانهی مطرح بینالمللی؛ شامل رویترز، بلومبرگ و فاینانشیالتایمز؛ در قبال تحریم صنعت نفت ایران در مقاطع «قبل از برجام» و «بعد از برجام» مورد تدقیق قرار گرفته است. بدین منظور طی مقطع زمانی از ابتدای سال 2012 تا انتهای سهماههی اول 2016 محتواهای رسانهای این سه مرجع خبری مورد تدقیق قرار گرفت بعد از بررسیهای مفصل در نهایت نتیجه این بود که دو رسانهی «رویترز » و «بلومبرگ» در دو مقطع «قبل از برجام» و «بعد از برجام» نسبت به تحولات وصنعت نفت و تحریمهایی که این صنعت را نشانه رفتهاند.
نعمت الهی, پویا, سلطانی, علیرضا, & کاوه ئی, بهروز. (1396). موضع گیری رویترز، بلومبرگ و فاینانشیال تایمز در مورد صنعت نفت ایران در دورهی پس از تحریم. مطالعات رسانه ای, 12(شماره 2(پیاپی38)), 67-82.
MLA
پویا نعمت الهی; علیرضا سلطانی; بهروز کاوه ئی. "موضع گیری رویترز، بلومبرگ و فاینانشیال تایمز در مورد صنعت نفت ایران در دورهی پس از تحریم". مطالعات رسانه ای, 12, شماره 2(پیاپی38), 1396, 67-82.
HARVARD
نعمت الهی, پویا, سلطانی, علیرضا, کاوه ئی, بهروز. (1396). 'موضع گیری رویترز، بلومبرگ و فاینانشیال تایمز در مورد صنعت نفت ایران در دورهی پس از تحریم', مطالعات رسانه ای, 12(شماره 2(پیاپی38)), pp. 67-82.
VANCOUVER
نعمت الهی, پویا, سلطانی, علیرضا, کاوه ئی, بهروز. موضع گیری رویترز، بلومبرگ و فاینانشیال تایمز در مورد صنعت نفت ایران در دورهی پس از تحریم. مطالعات رسانه ای, 1396; 12(شماره 2(پیاپی38)): 67-82.